Vindbaarheid & Uitstraling

Afhankelijk van het type magazine dient er een lay-out ontwikkeld te worden waarin het magazine wordt geplaatst. Dit is de schil die om de module wordt heen gebouwd. Deze schil bevat de buttons voor de extra uitleg, het logo, de buttons om te bladeren, social media-koppelingen en het volume te bepalen.
 

    
Bladerbare interface met volgende
vorige button en pagina voorbeelden.
Interface in stijl van micro website met 
normale tekstuele menu items

De plaatsing van deze buttons is afhankelijk van het formaat van het magazine welke binnen een resolutie van 1280x1024 dient te blijven. Enkel de inhoud van het magazine zelf is te bewerken via de editor. Teksten of vormgevingselementen in de interface dienen aangepast te worden door BlueBerry. Mocht er geen interface design beschikbaar zijn is het ook mogelijk het magazine in een standaard lay-out te gebruiken.

Afhankelijk van het gebruik van het magazine zijn er twee methodes om het magazine te presenteren. Dit kan door het magazine direct op de website weer te geven of gebruik te maken van een index pagina waar alle beschikbare edities worden weergegeven. Bezoekers kunnen vervolgens zelf een editie kiezen om te bekijken en hier later ook weer terugkeren om van magazine te wisselen.

Vindbaarheid in zoekmachines
Een Flash-pagina is moeilijk in Google en andere zoekmachines terug te vinden. Sindskort indexeert Google Flash-pagina's wel, maar dit is zeer beperkt. BlueBerry kan bij het magazine een oplossing leveren dat het gehele magazine in Google laat indexeren. Gekoppeld aan dit magazine zijn de Google Analytics-statistieken waarmee duidelijk terug is te vinden hoever een bezoeker door het magazine bladert.