Verrijk eenvoudig uw PDF magazine met interactie

De PDF-variant van het magazine-systeem is bedoeld voor de presentatie van bestaand drukwerk wat online vanuit PDF-materiaal wordt omgezet naar een bladerbaar magazine. Denk u hierbij aan archiefmateriaal van bladen, brochures of handleidingen die online benaderbaar worden met hierin een verrijking van interactieve informatie.

Na de conversie staat het platte magazine klaar in de Online Magazine Editor waar het kan worden aangevuld met extra content. In tegenstelling tot het interactieve magazine zijn de mogelijkheden hierbij wat beperkter. Drukwerk is niet ontworpen voor internet en bevat niet altijd ruimte om extra informatie weer te geven. Pagina’s zijn veelal opgemaakt met tekst & fotografie waardoor er niet altijd ruimte is voor de toevoeging binnen de lay-out.

Met het PDF-magazinesysteem wordt deze informatie niet direct over de PDF heen geplaatst maar geopend in pop-ups die over de pagina heen vallen. De bezoeker kan deze informatie openen door het aanklikken van iconen. Voor ieder type content zijn er aparte iconen beschikbaar welke eenvoudig tussen de bestaande lay-out van het drukwerk geplaatst kunnen worden. Een gebruiker herkent de inhoud van een pop-up door de aanduiding van een foto, tekst, audio, link of video-icoon.

Inzoomen op onderdelen
Drukwerk dat voor online gebruik wordt omgezet is niet altijd opgemaakt voor het beeldschermformaat van een gebruiker. Een staande A4-brochure past niet netjes in een breedbeeld-monitor. Dit is dan ook een groot verschil met het interactieve magazine-systeem waar de magazines specifiek op maat van een beeldscherm worden opgemaakt. Om een bezoeker het bestaande drukwerk toch zo goed mogelijk te kunnen laten lezen wordt het geconverteerde PDF magazine zo groot mogelijk (proportioneel) binnen het internet-venster geschaald. Indien een gebruiker de informatie toch te klein op zijn beeldscherm ziet heeft hij de mogelijkheid om in te zoomen. Vanaf dat moment wordt er een beeld in hoge resolutie opgehaald en weergegeven in het gekozen zoom-percentage. De bezoeker kan vanaf dat moment zelf de keuze maken in hoeverre men op het document wil inzoomen.

Het is bij het bewerken van het PDF-magazine ook mogelijk zoomvlakken aan te maken. Deze zoomvlakken zijn selecties die over het magazine getekend kunnen worden. Hierop kan de bezoeker klikken om direct binnen de selectie in te zoomen.

Klik hier om het voorbeeld van de Seat brochures te bekijken

Eenmalige PDF conversie door BlueBerry
Indien u een eenmalige publicatie heeft die online geplaatst dient te worden is dit mogelijk. BlueBerry verzorgt naast het leveren van complete systemen ook de optie om eenmalig een PDF-document om te zetten naar een online magazine. Hierbij krijgt het geconverteerde online magazine een eigen URL. Het magazine wordt ingeladen binnen een standaard interface en uitgevoerd met Google Analytics-statistieken. BlueBerry kan binnen dit eenmalige magazine enkel interne en externe links plaatsen. Voor uitgebreidere mogelijkheden is het PDF magazine-systeem zoals hiernaast omschreven vereist.


Belangrijkste verschillen met het interactieve magazine

  • In eigen beheer de PDF-documenten uploaden en converteren
  • Eenvoudiger in gebruik, enkel plaatsen standaard iconen
  • Na het aanklikken van de iconen door de gebruiker verschijnt de content in een pop-up
  • Mogelijkheid tot het plaatsen van video, audio, tekst, slideshows, fotografie en links
  • Interface magazinesysteem geheel aan te passen aan huisstijl klant
  • Interface bevat de optie om in te zoomen
  • Mogelijkheid voor het aanmaken van zoomvlakken voor het eenvoudig en snel zoomen op selecties
  • Weergave in zowel de online versie, de iPad en de offline viewer