Digitaal magazine op de iPad publiceren

Na de publicatie van het online magazine is het mogelijk dezelfde publicatie door te plaatsen naar de iPad. Om dit mogelijk te maken dient BlueBerry een aparte App voor de klant te ontwikkelen welke gebruikers vanuit de App Store op hun iPad kunnen installeren.

Na installatie kan men de edities downloaden en bekijken op dezelfde manier zoals dit op internet gebeurt. Door het ontbreken van Adobe Flash op de iPad is dit met de Safari-webbrowser niet mogelijk. Afhankelijk van het type licentie zijn beide magazine-varianten naar de iPad te publiceren.

Hoe werkt het publiceren naar de iPad
Om een magazine naar de iPad te publiceren dient deze opgemaakt te worden met de Magazine Editor. Het is hierbij niet nodig om een editie in twee formaten op te maken. Door een keuze te maken voor het scherm vullende formaat van de iPad kan de editie op zowel de iPad als de website worden gebruikt. Alle functionaliteiten zijn hierbij hetzelfde als de online magazine-versies. Het is niet mogelijk om gebruik te maken van Flash-animaties op de iPad, deze worden uitgeschakeld.
Nadat het magazine is getest kan het worden gepubliceerd. Met een druk op de knop zet het systeem het magazine online op de website en als speciaal formaat klaar voor de magazine-App. De gebruiker die de App op zijn/ haar iPad opstart ziet de nieuwe editie tevoorschijn komen waarna deze gedownload kan worden. Eenmaal gedownload blijven de magazines op de harde schijf van de iPad staan zodat deze ook zonder internetverbinding zijn te bekijken. Bij wijzigingen in het magazine kan de editie opnieuw worden gepubliceerd. Een gebruiker krijgt nu in de App te zien dat er een update voor het betreffende magazine beschikbaar is en gedownload kan worden. Bij een publicatie van een nieuwe editie kunnen gebruikers via een nieuwsbrief of met behulp van een App-Push-notificatie op de hoogte worden gehouden.
 


 
Magazine bekijken via de iPad & Iphone webbrowser
De magazine software is ontwikkeld voor de iPad en is niet in interactieve vorm in de webbrowser van de iPhone of iPad te bekijken. De volledige versie is enkel als App op de iPad te installeren. Indien gebruikers via de webbrowser van de iPhone of iPad de webversie proberen te bezoeken zullen ze een platte, statische versie van het magazine te zien krijgen. Hier is het mogelijk om door de platte screenshots van de pagina’s te sliden. Wanneer een bezoeker dit met de iPad doet krijgt men een melding dat er een App-variant beschikbaar is in de AppStore. De magazine-App
De magazine-applicatie is zo eenvoudig mogelijk opgezet en in grote lijnen aan te passen naar de huisstijl van de organisatie. De applicatie start met een opstartscherm waarna er een overzicht met magazine covers verschijnt. Hier heeft de gebruiker de mogelijkheid om een magazine te downloaden, te bekijken of te updaten. Bovenin het homescreen is er ruimte voor het plaatsen van slides/ nieuws/ headlines. Deze zijn vrij in te vullen via het beheersysteem van de Magazine Editor. Verder bevat de applicatie een Help-pagina, een cover-overzicht, meertaligheid en kan men door middel van snelnavigatie door de verschillende pagina’s navigeren.

Alle mogelijkheden kort op een rij:

  • U bent zelf in staat via onze bestaande magazine software publicaties op te zetten en te publiceren naar de iPad
  • BlueBerry maakt een App voor u klaar. Dit kan een standaard versie zijn, of een maatwerk versie.
  • iPad applicatie download het magazine volledig naar zijn harddisk, zoekt daarna enkel naar updates
  • Binnen de App is het mogelijk meerdere publicaties te plaatsen
  • Het is mogelijk een betaalmodel aan de applicatie te koppelen. Dit kan de aanschaf van een enkele editie zijn, of meerdere edities op basis van een abonnementsvorm.


Enkele voorbeelden van iPad apps ontworpen met de BlueBerry software: 
Verzekeruzelf 
Boer & Croon 
Ape Magazine