Internet in 2011

Gepubliceerd op 14-02-2012

Internet in 2011

Pingdom is een gerenommeerd bedrijf van Zweedse origine dat continue controleert of een bedrijf continue online vertegenwoordigd is. Daarnaast wordt het blog van het bedrijf in de industrie gezien als waardevol. Pingdom geeft periodiek statistische overzichten, en heeft dat ook gedaan voor het vorige kalender jaar, 2011. Een greep uit de bevindingen:

Mobiel

Er wordt geschat dat er wereldwijd 5,9 miljard mobiele internet-abonnement zijn afgesloten. Van alle verkochte mobiele telefoons beschikte 85% over een internetbrowser, en in de tablet-wereld heerstte Apple zonder twijfel: 88% van al het internetverkeer via tablets verliep via iPads. Natuurlijk onder anderen door BlueBerry's magazine-app, geproduceerd met de online Magazine Editor.

Websites

Het totale aantal websites dat in 2011 online te vinden was bedroeg een duizelingwekkend aantal: zo'n 555 miljoen.... wellicht nog fascinerender; van die 555 miljoen zijn er 300 miljoen gelanceerd in 2011! De conclusie is dat 40 jaar na het verzenden van de eerste e-mail het internet en zijn inhoud nog steeds aan het ontwikkelen is, en nog steeds groeit, wereldwijd.

Opvallend: bij de webbrowsers is de dominantie van Explorer eindelijk duidelijk aan het afnemen. De stabiele marktleider voelt de hete adem van Firefox en Chrome in de nek.

Bron: http://royal.pingdom.com/2012/01/17/internet-2011-in-numbers/

Meer afbeeldingen