Foto's goedkope iPhone en nieuwe iPad opgedoken

Gepubliceerd op 29-01-2013

Op verschillende plekken zijn foto's opgedoken van zowel een goedkope iPhone als het nieuwe model iPad. De websites die de foto’s publiceerden hebben een goede reputatie wat betreft voortijdige informatie rond Apple-lanceringen.

Op de website iLounge, die vaker over informatie beschikt over nog niet aangekondigde producten van Apple, staan foto’s van de budget-iPhone. De eigenaren van de site zouden een exemplaar in handen hebben. Er gaan al langer geruchten over een goedkopere versie van de iPhone. Het model zou de verkoop in landen als China moeten opkrikken.

Combinatie van verschillende Apple-producten

Het toestel is volgens iLounge een combinatie van diverse Apple-producten en heeft hetzelfde formaat als de huidige iPhone. Wel zijn de hoeken afgerond, zoals bij de iPod Classic het geval is, en is de onderkant afkomstig van de 5e generatie iPod Touch. Bovendien zou het toestel een lightningaansluiting krijgen, net als de huidige iPhones en iPads.

iPad stuk dunner en met smallere rand

Op 9to5mac.com – dat eveneens een goede reputatie heeft op het gebied van voorinformatie rondom Apple-lanceringen - staan foto’s van de vermeende nieuwe iPad. De website stelt wel dat de echtheid van de foto's niet geverifieerd kon worden. Ze zouden afkomstig zijn van een Chinese accessoirefabrikant.

Eerder gingen er al geruchten dat de nieuwe iPad het ontwerp van de iPad Mini zou krijgen en afgaande op de foto’s lijkt dat inderdaad het geval. De tablet zou een stuk dunner zijn en een smallere rand rond het scherm hebben. Wanneer het nieuwe model iPad uit moet komen, is nog onduidelijk. Er gaan zowel geruchten over maart als oktober dit jaar.

Nog meer geruchten

Apple zal dit jaar ook nog een nieuwe 'normale' iPhone op de markt brengen. Waarschijnlijk gaat dit model de iPhone 5s heten. Afgelopen weekend doken er geruchten op over een iOS-apparaat met 128 GB opslagcapaciteit. Het is niet bekend of dit om een iPhone of iPad gaat.

(de hierbij getoonde afbeelding betreft de iPad mini, waarop de vormgeving van de nieuwe iPad gebaseerd zou zijn.)

(bron)

Meer afbeeldingen