Er komt een Windows tablet

Gepubliceerd op 08-06-2011

Volgens bronnen zou Microsoft ook zelf met een tablet komen waar Windows 8 op draait. Tot nu toe was er alleen bekend dat fabrikanten als Dell, HP en Samsung de nieuwe versie van Windows op hun Tablets zouden gaan gebruiken.

Naast tablets van Dell, HP en Samsung zal Microsoft ook een eigen tablet voorzien van Windows 8. Dat melden althans bronnen bij hardwareleveranciers vandaag tegenover de website DigiTimes.com.

De tablet zou eind 2012 op de markt moeten verschijnen en gaat volgens de bronnen voortkomen uit een samenwerking tussen enkele Taiwanese fabrikanten en het Amerikaanse Texas Intruments. Microsoft zelf heeft de komst van een eigen Windows 8-tablet overigens nog niet bevestigd.

“Kijkend naar de manier waarop Apples iOS en de App Store hebben bijgedragen aan het vergroten van het marktaandeel voor de iPhone en iPad - en de wijze waarop Google agressief een besturingssysteem heeft ontwikkeld waarmee het de eigen producten sterker neerzet – heeft Microsoft besloten hun strategie van de Xbox 360, Zune en Kin te kopiëren naar het tabletsegment”, aldus de website.
Xbox 360

Het ontwikkelen van eigen hardware is dus niet geheel nieuw voor Microsoft. Naast geflopte gadgets als de Kin-smartphone en de Zune-mediaspeler is de Xbox 360 gameconsole tot op heden echter het enige product waar Microsoft met tevredenheid op terug kan kijken. Een eigen Windows 8-tablet zou hier volgens de bronnen dus een vervolg aan moeten geven.

Bron: DigitalLife.nl

Meer afbeeldingen